Сакаш да волонтираш? Да патуваш и откриваш нови култури? Сакаш заеднички со други млади да придонесеш кон подобро општество?
Младинска организација КРЕАТОР

Младинска организација КРЕАТОР Куманово е невладина, непрофитна младинска организација која работи на локално, национално и регионално ниво во Македонија. Таа е формирана во март 2008 година од активни младински работници од Куманово.

Мисијата на КРЕАТОР е да промовира и поддржи меѓукултурно разбирање, соработка, мир, толеранција и солидарност и да овозможи оддржлив развој преку создавање можности за активно вклучување на младите во општеството, а особено преку вклучување на волонтери на локално и меѓународно ниво.

Нашата визија е да веруваме во општество во кое сите млади луѓе го остваруваат својот целосен потенцијал и ја обликуваат иднината со моќ и самодоверба. Веруваме дека младите можат да го направат нашето општество подобро место за живеење преку давање на свои иницијативи, активно вклучување во општествениот живот и можност да работат на сите теми кои нив ги засегаат.

#Млади #МладинскиAктивизам #Волонтерство #ТимскаРабота #ИнтеркултуренДијалог #ЗаСитеМлади #БезПредрасуди #МладиЗаЗдраваЖивотнаСредина #Спорт #АктивноМладинскоУчество #РазвивањеНаВештини

Проекти

3

Рацете горе за Волонтерство! - Hands up for Volunteering!

Проект за градење на капацитетите на младинските организации во поглед на волонтирање, младински активизам, активно младинско учество на локално ниво.

Dissemination and Publicity

Аудиокниги - алатка за помош на ученици со потешкотии во читањето и дислексија

Стратешко партнерство во рамки на програмата Еразмус+. Проект чија цел е да понуди алатки кои ќе помогнат на младите со потешкотии во читањето и дислексија во вид на Аудио Дејзи Книги.

IMG_20200930_121720

Социјализација во Изолација! - Socialization in Isolation!

Проект за намалување на негативните импликации врз младите и поддршка на младите при надминување на проблемите, предизвиците и последиците од пандемијата на КОВИД-19.

DSC_0066-scaled.jpg

Волонтирај - Резултирај! Volunteer - Show results!

Проект за промоција на волонтеризмот како алатка преку која се стекнуваат одредени знаења и работни вештини кои на младите им се од корист во нивниот иден развој.

5.jpg

Моќ на дијалогот! - Power of dialogue!

Регионален проект чии активности се стремат кон намалување на предрасудите и стереотипи присутни помеѓу младите од Западен Балкан.

logo

АгроМлади - Трето Издание! AgroYouth - Third edition!

Младинска размена во рамки на Еразмус+ програмата. Теми на размената – како да осигураме рурален развој, како да креираме свој мал бизнис во рурално подрачје, каде да најдеме мотивација да ги развиеме руралните области?

Последно објавени статии

Клучно е сите ученици да имаат еднаков пристап до материјали за учење и учебници. За таа цел, материјалите треба да се направат …

Во современото образование, инклузивността има голема важност. Се обидуваме да создадеме училишта каде секој ученик, независно од нивните потешкотии или разлики, може …

Дали знаевте дека денеска е Светски ден на толеранција? 16 ноември е прогласен за Светски ден на толеранцијата во 1996 година. Во …

Во период 05 – 14 Ноември 2021 во Бар, Црна Гора нашата партнер организација, Центар за неформална едукација го одржа тренинг курсот …

Како резултат на проектот „Рурални волонтери – Активирајте се“ кој го имплементираме во соработка со нашите партнери од Хрватска, Лаг Море 249, …

Учествувавме на уште една младинска размена. Овој пат, наши членови имаа можност да се активни две недели (25 Октомври – 06 Ноември …