Младински размени – Еразмус+

Кампања за промоција на толеранција, човекови права, свет без предрасуди и стереотипи

Дали знаевте дека денеска е Светски ден на толеранција? 16 ноември е прогласен за Светски ден на толеранцијата во 1996 година. Во универзалната дефиниција, прифатена од страна на УНЕСКО, толеранцијата претставува почитување, прифаќање и уважување на богатствата од различности во светските култури и таа е форма на изразување и начин да бидеме луѓе. Толеранцијата подразбира …

Кампања за промоција на толеранција, човекови права, свет без предрасуди и стереотипи Read More »

Кампања за поттикнување на волонтерството во руралните средини

Како резултат на проектот „Рурални волонтери – Активирајте се“ кој го имплементираме во соработка со нашите партнери од Хрватска, Лаг Море 249, беа креирани 15 постери со содржини кои објаснуваат зошто е битен руралниот развој и како волонтерството во руралните средини може да биде алатка преку која ќе се обезбеди рурален развој. Постерите беа креирани …

Кампања за поттикнување на волонтерството во руралните средини Read More »

Младинска размена – “Environment”

Учествувавме на уште една младинска размена. Овој пат, наши членови имаа можност да се активни две недели (25 Октомври – 06 Ноември 2021) во Кетринхолм, Шведска каде што ги продлабочија своите знаења на теми поврзани со заштита на животната средина и намалување на еколошкиот импакт што го оставаме со нашите секојдневни навики. Темата животна средина …

Младинска размена – “Environment” Read More »

Дали ме гледаш? – Do you SEE me?

Колку во општеството постојат предрасуди и стереотипи? Кон кого имаме предрасуди? Што е причината за да имаме предрасуди и стереотипи? Кон што водат тие и како да се справиме со нив? – ова се дел од темите кои ги работевме на младинската размена под наслов „Дали ме гледаш“ која се одржа во период 01 – …

Дали ме гледаш? – Do you SEE me? Read More »

Рурални волонтери – Активирајте се!

Во период 01 – 10 Септември 2021, во Шибеник, Хрватска ја имплементиравме младинската размена „Рурални волонтери – Активирајте се!“ во соработка со нашиот долгогодишен партнер Лаг Море 249. Темата на оваа младинска размена беше руралниот развој, како и волонтерството како алатка која може да придонесе кон постигнување на рурален развој. Млади од Македонија, Хрватска, Турција, …

Рурални волонтери – Активирајте се! Read More »

Младинска размена – Рурални Млади во Акција!

Во период 02 – 10 август 2021, членови на КРЕАТОР зедоа учество на младинската размена „Рурални Млади во Акција“ која се одржа во Серпа, Португалија. Оваа младинска размена беше имплементирана од страна на нашиот долгогодишен партнер од Португалија, Experimentáculo Associação! Покрај нашите претставници, на оваа размена учество зедоа и млади од Португалија, Хрватска, Естонија, Франција …

Младинска размена – Рурални Млади во Акција! Read More »