Моќ на дијалогот

Интересен резултат од проектот „Моќ на дијалогот“

Како резултат од младинската размена „Моќ на дијалогот: Дијалог како моќен инструмент за развој и мобилност на младите“, организиран од ПВН Албанија, ИЦСИ Косово, АзБуки Србија, и Младинска организација Креатор од Македонија беше креирано едно интересно видео што може да го проследите на следниот линк https://www.facebook.com/PvnAlbania/videos/162835258934253 Младите од Албанија, Косово, Северна Македонија и Србија го …

Интересен резултат од проектот „Моќ на дијалогот“ Read More »

Младинска размена „Моќ на дијалогот“

Во периодот 29 октомври 2020 година – 01 ноември 2020 година, 8 ученици од средните училишта во Куманово, учествуваа на онлајн и офлајн младинска размена организирана во рамки на проектот „Моќ на дијалогот“. Учесниците претставуваа 3 средни училишта од градот со кои нашата организација остварува успешна соработка: Приватна Гимназија САБА Куманово, СУ Наце Буѓони Куманово …

Младинска размена „Моќ на дијалогот“ Read More »

Локални работилници за проектот „Моќ на дијалогот“

Во рамки на проектот „Моќ на дијалогот“ (Power of dialogue, Intercultural Dialogue as Powerful Instrument for Youth Development and Mobility) имплементиран од страна на ПВН Албанија, а во соработка со Младинска организација КРЕАТОР, се одржаа еднодневни локални работилници на 21, 22 и 25 септември 2020 со млади од средните училишта во Куманово. Работиолниците се одржаа …

Локални работилници за проектот „Моќ на дијалогот“ Read More »